SOCIAL MEDIA

Thursday, April 5, 2012

Karriläätsed indiapähklise majoneesi ja krõmpssalatiga


Midagi kiiret ja lihtsat ja tervislikku ja imehead.
Keeda ära kollased pisikesed läätsed, mis umbes 10 minutiga jäävad mõnusalt krõmpsud aga 15 minutiga pehmed ja pudrusemad (see viimane variant meeldib mulle eriti). Sõltuvalt läätsekogusest sega hulka kas 1 tl või 1 spl kollast karripastat. See on selline ämbrike, mida leiab Piprapoest ja mis sisaldab endas ohtralt erinevaid vürtse: sibulat, sidrunheina, karrit, küüslauku, punast tšillit, ingverit, galangat (ingverisarnane India vürts), apteegitilli, sellerit. Sool on selle sees ka juba olemas nii et eraldi seda enam toidule lisama ei pea. Ja siis lisa jälle sõltuvalt kogusest kas 1 tl või 1 spl punase sibula chutneyt, mida leiab Marks&Spencerist. Selle sees on punased sibulatükikesed, mis on pruunis suhkrus, linnase ja balsamiveiniäädikaga koos ära karamelliseeritud. Natuke gheed ka veel hulka ja ongi läätsed valmis.

Salatite puhul on minu meelest alati kõige olulisem kaste. See määrab ära kogu naudingu, mis salatiampsust saab. Minu lemmikkaste salatite peale on peaaegu nagu majonees aga hoopis parem ja südamesõbralikum. Selleks võta peotäis india pähkleid (aga ülimaitsev tuleb näiteks ka seedermänniseemnetega), purusta need saumikseris peeneks puruks, lisa juurde õli oma maitse järgi (mina panin seekord kanepiõli), 1 tl mahedat inglise sinepit, poole sidruni mahl, veidi pipart ja soola ning vett vastavalt sellele kui vedel või paks kaste sulle meeldib.

Ja siis ongi vaid jäänud tükeldada taldrikule oma lemmikjuur- ja puuviljad, läätsesegu juurde tõsta ja kõik see indiapähklise kastmega üle valada. Mmmm :)


Karriläätsed:
Tassitäis kollaseid läätsi
1 tl karripastat
1 tl sibula chutneyt
1 tl gheed

India pähkli majonees:
75g india pähkleid
1/2 sidruni mahl
1 tl inglise sinepit
kanepi-  või oliiviõli
musta pipart
soola
vett

Krõmpssalat:
roheline salat
avokaado
tomat
kurk
idud
oliivid
õun
sellerivars
kollane paprika
kreeka pähklid

Head isu ja kevadet,

Post a Comment